Verslag dag 3

Met de E-tjes en F-jes (en hun ouders / begeleiders) erbij wordt het nu regelmatig aanpoten voor de organisatie. Dag 3 zit er ondertussen op en als organisatie ben ik nog steeds hardstikke tevreden. Alleen kom ik wat nachtrust tekort, door alle dingen die me in bed tussen 0:30 en 3:00 's ochtends nog te binnen schieten...

Wat er vandaag gebeurde? Geen idee, daar had ik het te druk voor ;-) De groepen A t/m D zijn nu over de helft en daar staan de bekende namen weer bovenin. Behalve in de razend spannende C-groep! Daar staat Sjors Clabbers van Venlo met 5 uit 6 bovenaan. Raoul Frijns kan hem net bijhouden terwijl Judith Hendrix en Tristan Hünen op een halfje volgen. Morgen (zaterdag) staan nog de partijen Sjors - Tristan en Judith - Raoul op het programma, dus er kan nog van alles gebeuren. En, ongeacht de uitslagen, Judith is toch al kampioen!

In de kleine B-groep staat Thijmen Smith een punt voor. Morgen niet verliezen in de laatste ronde is genoeg voor het kampioenschap. Als hij wel verliest, dan moet hij tegen Lars Strolenberg en waarschijnlijk ook tegen Guido Faassen nog rapidpartijen om het kampioenschap spelen.

In de A-groep gaat het tussen Jozef Simenon (5 uit 6) en Mart Nabuurs (4.5 uit 6). Het vreemde is, dat Mart morgen niet eens meer hoeft te spelen. Hij staat wel tweede, maar door het kleine aantal deelnemers krijgt hij toch een bye. Lukt het Sander Bachaus om een stuntje tegen Jozef uit te halen? Bij remise moet Jozef rapidpartijen spelen tegen Mart, dit keer zal hij dus geen genoegen nemen met een slappe remise.

In de andere groepen kan het nog alle kanten op. Tim Yue (10 uit 11) zit bij de D-groep in de achtervolging op Diana Dalemans (10.5 uit 11). In de eerste ronde morgenochtend spelen ze tegen elkaar. Spannend! En bij de E/F-groep zijn ze pas op de helft. Roy Maessen is met 9 uit 9 voorlopig de beste in de E en Freek Hegge met 7.5 uit 9 in de F.

Morgen spelen we de laatste partijen en wordt een lezing door Cor van Wijgerden gegeven. Want we moeten jullie ouders wel bezig houden, om ze een beetje rustig te houden... En voor alle deelnemers van morgen: veel succes. En als dat niet zo wil lukken: veel plezier!!!

Ruud Lemmers