Foto's, deel 2

Nog een tweede serie foto's. Deze foto's kreeg ik toegestuurd van de familie Van Vliembergen.

A en B samen: Prahlada Belle - Mart Nabuurs op de voorgrond en Hrachya Petrosyan (net zoals de bekende oud-wereldkampioen!) - Lars Strolenberg op de achtergrond. Hrachya schaakt nog geen jaar en had het daarom zwaar in dit toernooi.

Thijmen Smith - Guido Faassen, nummers 1 en 2 van de B-categorie.

Roland van Vliembergen - Marina van Vliembergen. Broedermoord? Zustermoord? Al zijn er pas drie zetten gedaan, de kenners kunnen al zien (afruilvariant van het Frans) dat Roland een opening met een erg hoog remise-gehalte heeft gekozen. Er kwam toch een interessante partij uit, maar hij eindigde wel in remise.

Welke Nabuurs is dit nou weer? Ik zie het verschil tussen Mart en Joep nog steeds niet! Bij hun neefjes (Bart, Thijs en Guus) is dat makkelijker. Die lijken ook op elkaar, maar zijn door het verschil in lengte uit elkaar te houden.

Egbert Clevers, de oude kampioen van de B-categorie.

Sander Bachaus werd geen kampioen, maar hij zorgde wel voor het meeste vuurwerk. De ene keer hardstikke mooi vuurwerk, de andere keer ontploft het in zijn hand. Als hij die wisselvalligheid er uit kan halen, dan krijgen de "grote" jongens het moeilijk.

De D-categorie aan het werk, met Maureen van Mulekom - Willem Suilen op de voorgrond. Maureen heeft me trouwens, samen met haar zusje Maud en met Yves Heddema, nog goed geholpen: zij hebben samen alle naambordjes van de spelers geknipt en gevouwen.

De E+F categorie tijdens hun eerste dag. Hier zitten ze in de grote zaal, de tweede dag zaten ze in een kleine zaal met de G+H. Mag ik dat zaaltje de speelzaal noemen?

Psychologische oorlogsvoering tussen Victor Peeters en Paul Bokern. De meeste schakers kijken naar het bord. Zij niet. Dat worden later heel goede schakers!

Een belangrijke ronde uit de D-categorie. Achteraan zien we Raoul Frijns tegen Tristan Hünen spelen. Raoul won deze partij en werd daardoor de kampioen, toen hij gelijk met Tristan eindigde.

Ook voor Jozef gaat het niet vanzelf, zelfs hij moet zijn best doen.